Reactie op artikel Telegraaf van 2 mei 2018 over New Dutch Wave

In de Telegraaf van 2 mei 2018 staat een artikel over de rechtszaak tegen de voormalige bestuursvoorzitter van het Nederlands-Amerikaanse filmbedrijf Corrino. Hierin wordt vermeld dat Prins Constantijn zou optreden als (soort van) ambassadeur van de stichting ‘New Dutch Wave’ waaraan de voormalige bestuursvoorzitter ook verbonden is geweest.

Er is geen enkele sprake van een ambassadeurschap van Prins Constantijn voor de Stichting New Dutch Wave. Er bestaat ook geen formele relatie tussen de Stichting New Dutch Wave en StartupDelta en Special Envoy Constantijn van Oranje.

De stichting New Dutch Wave organiseert in opdracht van de RVO en het Ministerie van Buitenlandse Zaken samen met de Topsector CreativeHolland het ‘New Dutch Wave’ initiatief om de Nederlandse aanwezigheid in Austin tijdens het SXSW festival te benadrukken. In opdracht van de RVO en het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft StartupDelta dit jaar in het New Dutch Wave House in Austin enkele programmaonderdelen voor startups georganiseerd.

Ook heeft Prins Constantijn in 2017 het New Dutch Wave House geopend, om vanuit zijn rol als Special Envoy de aandacht te vestigen op Nederlandse startups en het Nederlandse startupklimaat, zoals hij dat ook doet tijdens vele andere gelegenheden en bijeenkomsten.